UTRECHT - Reizigersvereniging Rover heeft dinsdag in een brief aan minister Peijs (Verkeer en Waterstaat) de noodklok geluid over de voortdurende grootschalige storingen op het spoor. Treinreizigers krijgen vaak te maken met vertragingen door problemen bij de bediening van seinen en wissels. Ook uitgelopen werkzaamheden leiden tot veel ongemak, stelt Rover vast.

Rover wil dat het ministerie de organisatie ProRail, verantwoordelijk voor het spoorbeheer, achter de broek gaat zitten om die tot betere prestaties te dwingen.

Rover ergert zich aan de vele storingen van de afgelopen tijd. Vooral reizigers in de omgeving van Rotterdam, Brabant en Zeeland hadden daar last van. Dinsdagmorgen nog was de zuidelijke Randstad grotendeels onbereikbaar voor tienduizenden reizigers. Maar ook elders gaat het regelmatig mis. Door uitgelopen werkzaamheden reden er bijvoorbeeld maandag in de spits geen treinen tussen Gouda Den Haag.

Bestuurder Rikus Spithorst van Rover constateert dat NS de kwaliteit weet te verbeteren maar dat ProRail daaraan weer afbreuk doet door het geringe succes bij het terugdringen van megastoringen. "ProRail heeft de spoorinfrastructuur niet goed in de greep", aldus Spithorst.