Griekenland heeft een schuld van 450 miljoen euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost.

Dat werd donderdag bekendgemaakt door de Griekse centrale bank. De financiële markten reageerden opgelucht dat het land de deadline heeft gehaald, maar keken tegelijkertijd naar betalingsverplichtingen in de komende weken.

Griekenland heeft aangegeven dat het geld aan het eind van deze maand op is. In de tussenliggende weken moet nog ruim 3,7 miljard euro worden betaald, deels aan het IMF en andere crediteuren maar ook aan pensioenen en salarissen.

Minister van Financiën Yanis Varoufakis zei donderdag in Parijs dat de eurozone een ''asymmetrische monetaire unie'' is en dat de stappen die de EU heeft gezet om daar verandering in aan te brengen ''onbevredigend'' zijn.

Griekse economie

Donderdag werden er ook cijfers over de Griekse economie bekendgemaakt. De industriële productie van het land steeg in februari onverwacht met 1,9 procent op jaarbasis, waar economen in doorsnee rekenden op een daling van 2,1 procent.

Uit een ander rapport bleek dat de werkloosheid licht is afgenomen, van 25,9 procent in december naar 25,7 procent in januari.

De inflatie bleef echter steken op min 1,9 procent in maart, gelijk aan het niveau een jaar eerder. Griekenland kampt als sinds maart 2013 met deflatie, een aanhoudende periode van prijsdalingen.

Wat u moet weten over het akkoord met Griekenland | Overzicht hulpleningen Griekenland 

Dit moet u weten over een 'Grexit' | Dossier Griekenland