Griekenland is van plan om aan alle verplichtingen te voldoen richting schuldeisers. Een eerste aflossing aan het IMF zou aankomende week worden gedaan. 

Dat meldt persbureau Reuters.  

De Griekse minister van Financiën Varoufakis deed de toezeggingen zondag (lokale tijd) tijdens een bijeenkomst van het IMF in Washington. 

Volgens Varoufakis is het de bedoeling van de Griekse regering om Griekenland "ingrijpend te hervormen." Daarnaast zou het land de uiterste best doen om effectiever te onderhandelen met de schuldeisers. 

Varoufakis maakte eveneens bekend dat Griekenland van plan is om aanstaande donderdag een eerste aflossing van de lening van het IMF te voldoen. Voorzitter van het IMF, Christine Lagarde, verwelkomde de uitspraken van de Griekse minister en zei dat gesprekken met Griekenland naar aanleiding van de toezeggingen zullen worden hervat. 

Video: Griekenland betaalt IMF

Betalingsverplichtingen

De Griekse regering zei afgelopen vrijdag al aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Er wordt echter al langer gesproken over het onvermogen van het land om dat waar te kunnen maken, omdat het land failliet zou zijn. 

Komende donderdag loopt de termijn af waarop de regering in Athene het bedrag aan het IMF moet hebben terugbetaald. 

Griekenland begint aan charmeoffensief: 'We betalen wel, maar…' Dit moet u weten over een 'Grexit'

Dossier Griekenland