Tegen topman Jos Baeten van verzekeraar ASR is aangifte gedaan wegens meineed. 

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van Het Financieele Dagblad.  

Baeten zou hebben gelogen over zijn kennis over een hoofdpijndossier. Dit gebeurde onder ede tijdens een getuigenverhoor voor de rechtbank van Utrecht.

Baeten moest getuigen in een procedure rond de verkoop een assurantiebedrijf waarvan ASR financier was. Jos Lindhout verkocht hierbij zijn aandelen voor 1 euro, onder druk van ASR, aldus Lindhout.

Baeten zei dat hij "nooit enige bemoeienis met de kwestie" had gehad, maar nu blijkt uit documenten dat hij op 10 maart uitgebreid over de kwestie heeft gepraat. Hij was meer dan een uur in gesprek met commercieel directeur Boudewijn Uden en een derde persoon van ASR over dossier Lindhout.

ASR zegt in een verklaring kennis te hebben genomen van het artikel. "De in de aangifte geuite beschuldigingen zijn volkomen ongegrond", stelt het bedrijf.

Ongegrond

Het verzekeringsbedrijf onderneemt juridische stappen tegen de ondernemer die Baeten beschuldigt van meineed beschuldigt. 

Volgens de verzekeraar zijn ''de in de aangifte geuite beschuldigingen volkomen ongegrond''. De juridische actie van ASR richt zich in eerste instantie op het doen van valse aangifte, zei een woordvoerder vrijdag in een toelichting. ''Dat is strafbaar.''