Bedrijven sturen op deze dag traditiegetrouw berichten over producten of diensten die te bizar, te grappig of te onwerkelijk lijken om waar te zijn.

NU.nl zet een aantal 1 aprilgrappen van 2015 op een rij:

Vakbond CNV komt met een nieuwe dienst: CNV Geldzorg. De werknemersorganisatie wil hiermee topbestuurders helpen die hun bonus hebben ingeleverd. "We kunnen ons goed voorstellen dat deze mensen nu financieel in de problemen komen", zegt projectleider Marjolein van Lonkhuijzen.

De dienst richt zich in eerste instantie op de ABN-bestuursleden, zij deden onder publieke druk afstand van hun salarisverhoging. De vakbond wil ook Eelco Blok bijstaan. De KPN-topman ligt bij de vakbonden onder vuur vanwege zijn extra bonus van 450.000 euro.

"Als je in één klap zoveel geld kwijtraakt, moet je toch je uitgavenpatroon daarop aanpassen. In zo'n geval kan onze cursus 'Omgaan met geld' zeer leerzaam zijn", aldus Lonkhuijzen.

Grieken voeren bitcoin in

De Greek Reporter weet te melden dat Griekenland overweegt de bitcoin in te voeren. Terwijl de  geldschieters de druk opvoeren om hervormingen en bezuinigingen door te voeren, zou de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis een nieuw plannetje hebben.

"We hebben er genoeg van, we voeren de bitcoin in", citeert de Greek Reporter de Zuid-Europese  minister. Ambtenaren binnen het ministerie treffen in het geheim voorbereidingen voor het geval Griekenland geen overeenstemming bereikt met de Eurogroep over nieuwe noodhulp.  

"Het begin zal pijnlijk zijn, maar op de lange termijn zal de Griekse economie weer groeien", zou Varoufakis hebben gezegd volgens een anonieme bron.

Armpje drukken

De Griekse minister Varoufakis heeft nog een idee om onder de schuldenberg van zijn land uit te komen. Volgens The Economist heeft hij geopperd om de onderhandelingen over nieuwe noodsteun te beslechten met een partijtje armpje drukken.

Varoufakis neemt het op tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en afgevaardigden van de trojka, de organisatie waarin de geldschieters zich hebben verenigd. "Bring it on", citeert het Britse zakenblad een woordvoerder van Merkel.