Lufthansa schrapt langeafstandsvluchten

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt donderdag 84 van de 153 geplande langeafstandsvluchten vanwege een staking van de piloten. 

De piloten van Lufthansa zijn woensdag begonnen met hun staking die twee dagen gaat duren. Ze protesteren tegen de bezuinigingen die Lufthansa wil doorvoeren, waaronder een verhoging van de pensioenleeftijd. Door de actie vielen woensdag 750 van de 1.400 geplande vluchten uit. Hier ging het om binnenlandse en Europese vluchten.

Volgens Lufthansa gaat het donderdag om langeafstandsvluchten naar onder meer Chicago, Washington, New Delhi, Mumbai, Houston, New York, Bangkok en Osaka.

Ook vrijdag zal het vluchtschema nog ontregeld worden door de staking, aldus het bedrijf. Volgens Lufthansa worden de vluchten van vrachtvliegtuigen niet geraakt door de staking.

Analisten denken dat de schade voor Lufthansa door de staking rond de 15 miljoen euro per dag kan bedragen. Piloten van Lufthansa en budgetdochter Germanwings voerden de afgelopen tijd al vaker actie tegen de besparingsplannen van het bedrijf.

Lees meer over:
Tip de redactie