Aandeel Ballast Nedam in vrije val na winstwaarschuwing

Het aandeel van bouwbedrijf Ballast Nedam is fors lager geopend woensdag nadat het bedrijf de verwachtingen voor het resultaat in 2014 heeft verlaagd. 

Bij het begin van de handel stond het fonds 18 procent in de min met een prijs van 2,70 euro. 

Het concern heeft moeite de kosten in de hand te houden bij enkele projecten. Bij het project A15 Maasvlakte-Vaanplein zijn de bestaande kostenoverschrijdingen nog meer verslechterd.

Bij werk aan de A2 bij Maastricht zijn er fors hogere kosten door een verdere uitwerking van de verkeerstechnische tunnelinstallaties.

Eerder gaf Ballast al aan over 2014 een verlies te gaan draaien van 35 tot 45 miljoen euro, maar waarschijnlijk valt het hoger uit. Ballast hoopte nog door een verkoop van de offshoredivisie het verlies min of meer op te kunnen vangen, maar dit mocht niet baten.

Beursanalist Tom Muller van Theodoor Gilissen noemt de naar beneden bijgestelde resultatenverwachting teleurstellend. Ballast heeft al langer financiële problemen en Muller denkt dat het bedrijf geen lang leven meer beschoren is. Onlangs werden al twee onderdelen verkocht.

Analist Tijs Hollestelle vindt de resultaten van het bouwbedrijf geen verrassing en verwacht dat de kosten zullen blijven stijgen.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie