Duitse politici willen dat Duitsland Griekse herstelbetalingen overweegt

Enkele Duitse politici van de sociaaldemocraten en de groenen vinden dat Duitsland moet overwegen toch herstelbetalingen te maken aan Griekenland voor misdaden uit de Tweede Wereldoorlog. 

Dit vertellen ze tegenover Der Spiegel. 

"We moeten een financieel aanbod doen aan de slachtoffers en hun families", aldus Gesine Schwan, lid van coalitiepartij SPD. "Ik denk dat het goed is als we als Duitsland onze zaken goed op orde hebben."

Ralf Stegner, ook van de SPD, geeft aan dat de discussie niet moet worden gelinkt aan de eurocrisis en de financiële problemen van Griekenland. "Dit is onderdeel van de eal met onze eigen geschiedenis."

Het idee werd onlangs als eerste geopperd door een Griekse minister. Er werd ook gedreigd met het confisqueren van Duits vastgoed in Griekenland. De Griekse premier Alexis Tsipras heeft de Duitse overheid beschuldigd van het gebruiken van trucjes om onder de betalingen uit te komen.

Duitsland heeft eerder al betalingen gedaan aan Griekenland na de Tweede Wereldoorlog. De overheid vindt dat een verdrag uit 1990 een streep heeft gezet door andere claims. 

Dit moet u weten over een 'Grexit' 

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie