Het ministerie van Financiën verwacht geen problemen met het betalingsverkeer van Royal Bank of Scotland (RBS), de huisbank van de Rijksoverheid en bijna alle ministeries.

Dat laat een woordvoerster van Financiën dinsdag aan NU.nl weten. De Britse bank maakte bekend zich vrijwel volledig terug te trekken van de Nederlandse markt.

Daarbij worden minstens zeshonderd van de 650 banen in Nederland geschrapt. RBS blijft alleen actief op het gebied van risicomanagement en valutahandel.

Het contract tussen de overheid en RBS loopt tot mei 2016, het is de bedoeling van het ministerie om voor die tijd een nieuwe huisbankier aan te wijzen. De woordvoerster laat weten dat dit in ieder geval niet RBS zal worden.

De komende dagen wordt er met de betrokken partijen overlegd om te voorkomen dat het vertrek van RBS negatieve consequenties heeft.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem noemde het banenverlies ''uiteraard zeer vervelend voor de mensen die het betreft, en natuurlijk ook voor de werkgelegenheid in Nederland''.

Banken over 20 jaar: 'Het worden IT-fabrieken' | Banenverlies RBS levert verdere kaalslag financiële sector op