AMSTERDAM - Het bericht dat het Franse Casino na een grondig boekenonderzoek besloten heeft geld in het noodlijdende Laurus te steken, deed het aandeel maandag weer opveren. Sinds donderdag was het wachten op witte rook bij het supermarktconcern en dat deed beleggers twijfelen.


Bekijk video

Gestaag zakte het aandeel vorige week tot een koers onder de anderhalve euro, maar maandag kwam daar naar een uur handel rap 5,4 procent bij. Het overgrote deel van de middelgrote fondsen verloor waarde. De Midkap-index stond na een uur op 517,05, een min van 0,6 procent.

Onder de belangrijkste fondsen presenteerde ABN Amro voorbeurs de resultaten van het eerste kwartaal. De bank deed het iets beter dan de analisten voorspeld hadden, maar de koers reageerde nauwelijks anders dan de rest van de fondsen. ABN boekte een verlies van 1 procent, de AEX-index zakte 0,9 procent naar 504,68 punten.

De rest van Europa was ook mineur. In Parijs was het verlies met ,9 procent het grootst, maar ook in Frankfurt (min 0,8) en Londen (min 0,5 procent) verloren de belangrijkste indices duidelijk ten opzichte van het slot van vrijdag.