De Indiase minister van Financiën verwacht dat de economie van het Aziatische land met 8 tot 8,5 procent zal groeien in het begrotingsjaar 2015/2016.

Dit zei Arun Jaitley zaterdag bij de presentatie van de begroting, zo meldt persbureau Reuters.Voor dit jaar, dat eindigt in maart, wordt een groei verwacht van 7,4 procent. 

De Indiase overheid kondigde in het weekend een reeks maatregelen aan. Zo is het land van plan om vijf enorme energieprojecten te bouwen. Investeringen in de infrastructuur moeten stijgen naar 700 miljard roepie (10,1 miljard euro). 

De Indiase economie zou met een groeicijfer van ruim 8 procent wereldwijd aan kop gaan van de grote economieën. Zo verwacht de centrale bank in China dat de Chinese economie met 7,3 procent groeit in 2015.

In tegenstelling tot andere zogenaamde Bric-landen, de groep grotere opkomende economieën, blijkt India de enorme economische groei vol te blijven houden.

De Braziliaanse economie groeit naar verwachting ‘maar’ 2 procent in 2015. Het Zuid-Amerikaanse land kampt met een lage valuta en daardoor hoge inflatie. De Russische economie zal waarschijnlijk zelfs krimpen onder druk van westerse sancties en het escalerende conflict in Oekraïne. 

Jim O’Neill, de econoom die de term BRIC bedacht, zei onlangs al dat Rusland en Brazilië dreigen weg te vallen uit de groep. O’Neill bedacht de afkorting in 2001 als hoofdeconoom bij Goldman Sachs voor Brazilië, Rusland, India en China, die toen forse economische groei doormaakten.