De olieprijs is woensdagavond flink gestegen. Handelaren reageerden op uitspraken van de olieminister van Saudi-Arabië dat de vraag naar olie weer toeneemt.

De prijs van Brent, toonaangevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, steeg met bijna 6 procent naar 62 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 3,7 procent duurder en kostte 51,13 dollar per vat.

Met zijn uitspraken bood minister Ali Al-Naimi tegenwicht aan de verdere groei van de Amerikaanse olievoorraden, die eerder op de dag werd gemeld. De sterke groei van het aanbod van olie was de afgelopen maanden een van de drijvende krachten achter de enorme daling van de olieprijs. Halverwege vorig jaar kostte Brent nog bijna 116 dollar per vat.

De prijs van olie gaat de afgelopen weken stevig op en neer. Met de stijging van woensdag is de prijs van Brent weer terug op het niveau van exact een week eerder. Op 13 januari werd na maanden van nagenoeg onafgebroken dalingen een voorlopig dieptepunt bereikt, van iets meer dan 45 dollar per vat.

Olieprijs

Bron: Euroinvestor© NU.nl/Jolien de Vries