De Europese Commissie heeft geen 'Plan B' klaarliggen voor het geval Griekenland de eurozone moet verlaten.

Dat zegt de eurocommissaris Pierre Moscovici (Economische Zaken) maandag in een interview met de Franse televisiezender France 2.

Daarin zegt Moscovici dat hij het bekijken van zo'n plan heeft verboden. "Er is geen Plan B. Als er zo'n plan zou zijn, zou het betekenen dat we geen vertrouwen hebben in Plan A", aldus de Fransman.

Maandag wordt de verdere uitwerking verwacht van het vrijdag gesloten akkoord tussen Griekenland en de andere eurolanden.

Voorwaarden

Het Zuid-Europese land moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het laatste restje noodsteun ter waarde van 7,2 miljard euro. Daarmee kunnen de Grieken de komende vier maanden de rekening betalen.

De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, ook wel bekend als de trojka, moeten gezamenlijk hun goedkeuring geven aan de plannen uit Athene.

Eerder gaf minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem toe dat er op het ministerie, tijdens het hoogtepunt van de eurocrisis in 2012, een scenario klaarlag om de gulden weer in te voeren als betaalmiddel.

Wat u moet weten over het akkoord met Griekenland | Overzicht hulpleningen Griekenland 

Dit moet u weten over een 'Grexit' | Dossier Griekenland