Karsten Mühlenfeld (51) wordt de nieuwe baas van de luchthaven van Berlijn. De voormalige manager van Rolls Royce moet de tot nu toe dramatisch verlopen verbouwing van het vliegveld tot een goed einde zien te brengen.

Het is nog niet duidelijk wanneer Mühlenfeld, die Hartmut Mehdorn opvolgt, in dienst treedt.

Mühlenfeld werkte jaren op de ontwikkelingsafdeling van Rolls Royce. De Duitse bestuurder had sinds begin deze maand een nieuwe baan bij trein- en vliegtuigbouwer Bombardier.

Mühlenfeld moet dan ook nog met zijn huidige werkgever bepalen wanneer hij begint aan de grote klus bij het huidige vliegveld van Schönefeld.

Opening

Aan het vliegveld in Berlijn wordt al jaren gewerkt. De luchthaven had al in 2010 klaar moeten zijn, maar door allerlei problemen is de opening steeds opnieuw uitgesteld. Momenteel denken de uitvoerders het hernieuwde vliegveld in de tweede helft van 2017 te kunnen opleveren.

Door de vertraging zijn de kosten van de geraamde 2,83 miljard euro opgelopen naar minstens 5,4 miljard euro. Bovendien is nu al bekend dat het vliegveld ook na de uitbreiding te klein is. Naar verwachting kan het vliegveld 27 miljoen passagiers per jaar aan, terwijl een capaciteit van 31 miljoen reizigers nodig is.