Economische groei in Duitsland en Frankrijk

Zowel in Duitsland als Frankrijk is de economie gegroeid in het laatste kwartaal van 2014. In Duitsland groeide de economie met 0,7 procent. In Frankrijk met een kleine 0,1 procent. 

Dit melden de statistiekbureaus van beide landen. Hoe de Nederlandse economie heeft gepresteerd in de laatste drie maanden van vorig jaar wordt om 09.30 uur gemeld door het CBS. 

De Duitse groei was aanzienlijk sterker dan in het voorgaande kwartaal. In het derde kwartaal bleef de groei nog steken op 0,1 procent. Economen voorspelden voor vorig kwartaal gemiddeld een plus van 0,3 procent.

In heel 2014 werd de Duitse economie 1,6 procent groter. Dat was een fractie beter dan een maand geleden werd geschat.

Frankrijk 

Het Franse groeicijfer was lager dan in het voorgaande kwartaal, waarin de Franse economie 0,3 procent groter werd. De terugval voldeed aan de verwachting onder economen.

Franse consumenten gaven vorig kwartaal iets meer uit dan in de voorgaande drie maanden. De investeringen van bedrijven namen echter verder af. De meeste groei viel te danken aan de export, die aanmerkelijk sterker groeide dan in het derde kwartaal.

De op een na grootste economie van de eurozone groeide in heel 2014 met 0,4 procent. Daarmee bleef de vooruitgang steken op het niveau van het voorgaande jaar.

Italië 

De Italiaanse economie stagneerde in tegenstelling tot de andere grotere landen van de eurozone. De stabilisering betekende echter wel een verbetering ten opzichte van het derde kwartaal, waarin de Italiaanse economie nog met 0,1 procent kromp. Economen rekenden voor de laatste drie maanden van 2014 op hetzelfde scenario.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie