'Personeel Blokker is bang voor ontslagronde'

Medewerkers van Blokker vrezen voor een groot aantal winkelsluitingen en gedwongen ontslagen, stelt vakbond FNV. 

Maandagavond na sluitingstijd wordt in alle Blokker-winkels het voltallige personeel bijeengeroepen voor een ''belangrijke mededeling''. Waar het precies omgaat, wil het bedrijf niet zeggen.

FNV-bestuurder Niels Suijker vermoedt dat er iets groots bekend wordt gemaakt. ''Alle rayonmanagers worden in de loop van de middag al op de hoogte gebracht'', zegt hij. De vakbonden zelf hebben dinsdag een gesprek met Blokker.

De gehele detailhandel maakt momenteel een moeilijke periode door. Blokker in het bijzonder heeft volgens de vakbondsman vooral last van de hevige concurrentie van budgetketen Action. ''Blokker heeft het imago gekregen oubollig en te duur te zijn. De mensen hollen naar de Action.''

Stille reorganisatie

FNV meldde vrijdag al dat Blokker de laatste tijd een 'stille reorganisatie' aan het doorvoeren is. Het bedrijf ontslaat medewerkers op een 'oneigenlijke manier' en vervangt vaste krachten vervolgens met tijdelijk personeel, aldus de vakbond.

Zo erg als de situatie is bij warenhuisketen V&D, is het bij Blokker alleen niet. Suijker denkt niet dat Blokker op het randje van de afgrond bungelt. Het bedrijf kondigde vorige maand nog eenzijdig een loonsverhoging aan van 1,5 procent. ''Dat doe je niet als je op omvallen staat, maar een grote reorganisatie zou wel kunnen.''

Blokker telt in Nederland meer dan zeshonderd filialen en er werken bijna zevenduizend mensen. De keten is onderdeel van de Blokker Holding, waar meer formules onder vallen. Het gaat onder andere om Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit, Intertoys en Xenos.

Volgens FNV vinden de personeelsbijeenkomsten maandag alleen plaats bij winkels met de naam Blokker op de gevel.

Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit | Profiel Blokker

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie