Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is niet in gesprek met Griekenland over een aanpassing van de schuldenlast van het land. 

Dat liet het IMF woensdag weten, in een reactie op uitspraken van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis.

''Er zijn afspraken over de aanpak van schulden in het huidige steunprogramma'', stelde een woordvoerder van het fonds. ''Er wordt niet gesproken over verandering daarvan.''

Varoufakis zei eerder op de dag dat Griekenland is begonnen met onderhandelingen met het IMF over de plannen om staatsleningen om te wisselen in obligaties die zijn gekoppeld aan de Griekse economische groei.

De minister liet eerder al weten dat Griekenland niet langer kwijtschelding van schulden wil, maar nu inzet op een omruil in leningen die alleen rente dragen als de Griekse economie groeit of leningen die geen einddatum hebben.

Zo zou kunnen worden voorkomen dat Griekenland als wanbetaler te boek komt te staan. De wissel zou oorspronkelijk betrekking hebben op schulden die Griekenland heeft bij de Europese Centrale Bank (ECB) en de eurolanden. Nu wordt de deal ook aangeboden bij het IMF, aldus Varoufakis.