Warenhuisketen V&D voert momenteel ''constructieve gesprekken'' met de banken en de verhuurders van de winkelpanden. Daarnaast is het bedrijf niet van plan om winkels te sluiten. 

Dat heeft V&D bekendgemaakt.

''We zijn tevreden over de gesprekken met de vastgoedeigenaren. Er wordt positief meegewerkt om onze huurkosten structureel te verlagen. We hebben de overtuiging dat we met alle verhuurders binnen afzienbare tijd goede afspraken kunnen maken'', aldus het concern.

V&D voert ook gesprekken met de drie banken (ING, ABN en Rabobank) om de kredietkraan open te houden. Het bedrijf voorziet hier geen problemen, op basis van ''het beschikbare onderpand en zekerheden gecombineerd met het niet verhogen van de faciliteiten, de bijdrage van alle stakeholders en de impliciete verbeteringen in de winstgevendheid van de groep''. Dit laatste door de aangekondigde herstructureringsmaatregelen.

V&D benadrukt ook dat aandeelhouder Sun Capital opnieuw bereid is om een ''significant bedrag'' te investeren in de onderneming. Dat komt bovenop de eerdere geldinjectie van meer dan 100 miljoen euro, als onderdeel van de herstructurering.

Het verlieslatende bedrijf wil snijden in de kosten om beter te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt. Alle circa 5000 werknemers moeten daarom salaris inleveren. Eerder deze week kwam ook naar buiten dat V&D van de huurders van zijn panden een huurvrije periode van vier maanden heeft gevraagd.

'Loonoffer V&D is ordinaire kaasschaafreactie' | V&D-personeel moet 5,8 procent salaris inleveren | Profiel V&D