De komende maanden wordt op hoog niveau overleg gevoerd over de toekomst van de armaturenfabriek van Philips in Emmen. 

Dat maakt de provincie Drenthe vrijdag bekend. Onlangs kondigde Philips aan de fabriek eind 2016 te zullen sluiten. Daardoor verliezen honderveertig vaste medewerkers en honderd uitzendkrachten hun baan.

Op initiatief van de commissaris van de Koning in Drenthe, Jacques Tichelaar, vond vrijdag een eerste overleg plaats tussen betrokken partijen waaronder de top van Philips.

Afgesproken is dat een speciale werkgroep nagaat of er toch nog toekomst is voor Philips in Emmen en op welke wijze er zoveel mogelijk werkgelegenheid kan worden behouden voor de regio.

Over drie maanden moeten de uitkomsten van het overleg duidelijk worden. Naast de provincie en Philips schuiven ook werkgeversorganisatie VNO/NCW, de gemeente Emmen en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken aan bij het overleg.

''Werknemers hebben het recht op duidelijkheid over hun toekomst", zei Tichelaar na afloop van het overleg tegen personeelsleden van Philips Emmen. Die hielden een demonstratie op het plein voor het provinciehuis in Assen.

Ook Hans de Jong, topman van Philips Benelux, sprak de demonstranten toe. Volgens hem voelt Philips een zware verantwoordelijkheid voor het personeel in Emmen.