Het banenverlies in de financiële sector zal dit jaar naar verwachting onverminderd aanhouden. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg op basis van een peiling in de bankensector.

Volgens 83 procent van de respondenten zal het banenverlies in de bankensector dit jaar doorgaan.

De meeste respondenten denken dat het banenverlies wereldwijd zal plaatsvinden. Slechts 8 procent van de ondervraagden gaf aan te verwachten dat banken dit jaar personeel gaan aannemen.

Sinds de financiële crisis van 2008 en de Europese schuldencrisis in 2010 zijn tienduizenden banen verloren gegaan in de bankensector. Bij het Amerikaanse Citigroup was het banenverlies het grootst, met 133.000 arbeidsplaatsen in de afgelopen zeven jaar.

Vier van de grootste banken in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben sinds begin 2008 het aantal banen met bijna 350.000 verminderd.

Verschillende Europese banken hebben voor dit jaar banenverlies aangekondigd. Het Britse Standard Chartered heeft gezegd 4000 banen te gaan schrappen en ook bij Deutsche Bank worden reducties van het personeelsbestand overwogen. Ook in de Nederlandse financiële sector verdwijnen veel banen.