Het aantal werklozen in Duitsland is in december voor de derde maand op rij gedaald, waardoor de werkloosheid in de grootste economie van Europa naar het laagste niveau ooit ging. 

Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau woensdag publiceerde. Het aantal werklozen zakte met 27.000 naar 2,84 miljoen. Economen hadden in doorsnee verwacht dat het aantal werklozen met 5000 zou dalen.

In het westen van Duitsland ging het aantal werklozen met 17.000 omlaag en in het oosten met 10.000. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Het werkloosheidspercentage zakte naar 6,5 procent van de Duitse beroepsbevolking, van 6,6 procent een maand eerder. Daarmee is de werkloosheid uitgekomen op het laagste niveau sinds het begin van de metingen. E

conomen voorspelden gemiddeld dat de werkloosheid onveranderd zou blijven. De sterke arbeidsmarkt in Duitsland biedt hoop dat de groei van de Duitse economie dit jaar zal aantrekken.

Italië 

Het Italiaanse bureau voor de statistiek meldde woensdag dat de werkloosheid een nieuw recordniveau heeft bereikt van 13,4 procent in november. 

In oktober bedroeg de werkloosheid nog 13,3 procent en in november 2013 was die nog 12,5 procent van de Italiaanse beroepsbevolking. De werkloosheid bij Italianen jonger dan 25 jaar kwam in november uit op 43,9 procent, tegen 43,3 procent een maand eerder.