Werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland gaan woensdag weer aan het werk. Dat is dinsdagavond besloten. 

Dit meldt de vakbond CNV Vakmensen woensdag. Volgens de Rabobank gaat het een week duren voordat alle geldautomaten van de bank weer zijn bijgevuld. 

De medewerkers van Brink's willen voorkomen dat consumenten te veel hinder van de stakingsactie krijgen. Ook willen ze de partijen de tijd geven om aan de eisen van de werknemers tegemoet te komen. Als dit niet lukt, zullen de acties worden hervat.

De vakbonden hopen binnen anderhalve week zicht op een oplossing te hebben. 

Door de stakingsactie bij geldtransporteur Brink's Nederland raakten steeds meer geldautomaten leeg. Dinsdagmiddag kon bij 710 automaten van de Rabobank geen geld meer worden opgenomen; 30 procent van het totaal aan automaten van de bank.

De vakbonden geven aan dat er geen overwerk wordt gedaan door de werknemers om de lege geldautomaten sneller bij te vullen. 

Bekijk video:

Adempauze

Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen zegt dat er toch voor een adempauze wordt gekozen ondanks het oordeel van de rechter dat de staking wel legitiem is. "We hopen dat Brink's, de partijen die het werk in de toekomst gaan uitvoeren én de Rabobank hun knopen tellen en bereid zijn om alsnog aan een goede oplossing te werken", aldus Van der Meulen.

"We geven de partijen de tijd, maar voegen er wel aan toe dat we de acties op elk moment kunnen hervatten. Ze zijn dus gewaarschuwd", zegt Leen van der List, actieleider bij FNV Bondgenoten.

Jeroen Verrijdt, directeur Betalen & Sparen bij de Rabobank zegt in een reactie dat de bank wil voorkomen dat klanten nog langer last hebben van het conflict tussen Brink's en de vakbonden. "Daarom willen we ons inspannen om partijen opnieuw aan tafel te krijgen, met als doel de betrokken medewerkers van Brink's perspectief te geven."