De rechtbank in Utrecht doet nog geen uitspraak of Brink's de staking van zijn werknemers mag verbieden. 

Dat meldt de rechtbank maandag. De rechter heeft meer tijd nodig en doet nu dinsdag 10.00 uur uitspraak. 

Daardoor gaat de staking door en worden geldautomaten van de Rabobank en in mindere mate die van ABN Amro en SNS Bank in ieder geval tot de uitspraak van de rechter niet bijgevuld.

Brink's had een kort geding aangespannen tegen de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen om de staking te verbieden.  

De bonden riepen op om de geldautomaten van de banken sinds zaterdagochtend niet bij te vullen uit protest tegen de manier waarop de geldtransporteur wil reorganiseren.

Ongeveer 230 pinautomaten van Rabobank zijn inmiddels leeg, ongeveer 10 procent van de 2.300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft. De bonden verwachten dat het aantal lege automaten aan het einde van maandag is opgelopen tot circa vierhonderd.

Snijden

Brink's snijdt in het personeelsbestand in verband met het verlies van Rabobank als zijn grootste klant. Rabobank stapt volgend jaar over naar Geld Service Nederland (GSN).

De bedoeling is dat een aantal werknemers van Brink's overstapt naar dit samenwerkingsverband van grote banken, of naar andere aanbieders. Tot woede van de bonden is daar nog weinig van terechtgekomen.

SNS Bank meldde maandagmiddag via een woordvoerder dat ongeveer twintig van zijn 540 geldautomaten leeg zijn. Een woordvoerder van ABN Amro houdt het op zeven van de zestienhonderd die niet meer kunnen worden gebruikt door de stakingsactie.

Geldtransporteur Brink's wil verbod op stakingBrink's schrapt ruim 600 van de 1.080 banen | Profiel Brink's