ARNHEM - Het bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen heeft eind jaren negentig aan enkele concurrenten honderdduizenden euro's betaald om een opdracht voor de aanleg van de infrastructuur rond het stadion Gelredome in Arnhem te bemachtigen. Dat meldt de Volkskrant, die zegt te beschikken over een verslag van een heimelijke vergadering van de bouwbedrijven.
de Volkskrant

Heijmans gaf concurrenten als KWS, NBM, Ballast Nedam, HBG en Koop Tjuchem in totaal zo'n 680.000 euro om het project aan Heijmans te laten. Bovendien verhoogden alle inschrijvers hun offerte met 450.000 euro. Daardoor betaalde de gemeente Arnhem uiteindelijk 1,1 miljoen euro te veel voor de infrastructuur, zo meldt de Volkskrant.

Volgens de krant is tijdens een voorvergadering tussen de betrokken bouwbedrijven de afspraak gemaakt dat Heijmans de opdracht mocht uitvoeren. Heijmans zou dan de andere bedrijven een vergoeding betalen.

Heijmans bevestigt de aanneemsom van 13,8 miljoen gulden, maar ontkent andere bouwbedrijven te hebben betaald om dit project te mogen uitvoeren. De betrokken aannemers onthouden zich van commentaar of ontkennen het bestaan van de voorvergadering, aldus de Volkskrant.