DSB Bank gaat voor de kerst nog eens 35 procent van de vorderingen op de bank terugbetalen.

Dit schrijven de curatoren in een vrijdag gepubliceerd verslag. Hiermee komt het totaal uitgekeerde percentage op 74 procent.

Aan schuldeisers die voor het eerst een uitkering krijgen, wordt meteen 74 procent van de vordering betaald. 

De uitbetaling wordt mogelijk gemaakt door het afsluiten van een lening. DSB leent maximaal 1,4 miljard euro van ING, Rabobank en ABN Amro.

Vanwege een geleidelijke afname van de omvang en kasstroom van de leningenportefeuille van DSB Bank, zal het jaarlijks uit te keren percentage naar verwachting wel gaan dalen tot 4. Daarom zal het volgens de curatoren nog bijna tien jaar duren voordat alle schuldeisers zijn afbetaald.

Goedkeuring

Uit het verslag bleek verder dat de aandelen van Waard Leven, Waard Schade en Tadas Verzekeringen zijn verkocht aan het Britse Chesnara. De Nederlandsche Bank (DNB) moet deze overeenkomst nog goedkeuren, maar de curatoren stelden dat de opbrengst voor DSB Bank ongeveer 70 miljoen euro zal bedragen.

''Alle activiteiten worden ongewijzigd voortgezet. De medewerkers van Tadas behouden hun baan en voor polishouders van Waard Leven en Waard Schade zal niets veranderen''.

Vanwege de vereiste goedkeuring die DNB nog moet geven zal de definitieve transactie niet voor het begin van het tweede kwartaal volgend jaar plaatsvinden, aldus de curatoren