NEW YORK - Wall Street wist woensdag in eerste instantie geen richting te bepalen. Maar net als dinsdag zakte de index in het laatste uur weg. Uiteindelijk sloot de Dow-Jonesindex op een stand van 10.030,43 punten. Dat is een verlies van 58,81 punten of 0,58 procent.

Schermenbeurs Nasdaq deed het, net als dinsdag, iets slechter. De beurs eindigde op een stand van 1.713,30 punten. Dat is een verlies van 16,99 punten ofwel 0,98 procent.

Onder de hoofdfondsen was Hewlett-Packard de sterkste daler. Het fonds leverde 4,6 procent in. Topvrouw C. Fiorina moest zich verantwoorden voor de rechter. Zij zou de resultaten van de fusie met Compaq mooier hebben voorgesteld dan het is. Dat ontkende ze.

Het leed in de telecomwereld is nog niet geleden. De afgelopen dagen kwamen Nokia, Ericsson en Lucent met tegenvallende cijfers. Telecomgigant AT&T kwam hier woensdag achteraan met een kwartaalverlies van 975 miljoen dollar. Beleggers hadden er al rekening mee gehouden; het fonds verloor 0,7 procent.

Beleggers putten in de loop van de dag moed uit het kwartaalresultaat van internetboekverkoper Amazon.com. Dat was veel minder slecht dan analisten hadden verwacht. Het fonds steeg met liefst 19 procent. Er was meer nieuws onder internetbedrijven. Yahoo klom ruim 3 procent nadat het bedrijf een nieuwe man voor operationele taken had aangesteld.

De euro noteerde aan het einde van de handel een stand van ,8922 dollar. Eerder was de euro in Amsterdam aan het einde van de middag 0,8915 dollar waard.