Vakbond Abvakabo FNV beschuldigt koeriersbedrijf TNT Express ervan dat het ontslagen werknemers opnieuw inhuurt, terwijl die nog een WW-uitkering ontvangen. 

''Dat is een constructie die niet deugt en illegaal is'', zegt Etienne Haneveld, bestuurder bij de bond zaterdag.

De vakbonden verzetten zich al sinds april tegen het gedwongen ontslag van honderddertig chauffeurs bij het bedrijf, terwijl het werk blijft. ''Dat er nu ook onderaannemers met behoud van uitkering voor TNT aan het werk zijn, is de laatste druppel voor de bonden'', aldus Haneveld.

De vakbonden willen op korte termijn afspraken maken met TNT over de vaste schil en de flexibele schil van onderaannemers en uitzendkrachten.

''De bonden gaan niet akkoord met het voornemen om steeds meer chauffeurs in te zetten die werken met behoud van uitkering via een onderaannemer of uitzendbureau''.

Volgens FNV wil TNT bij de onderhandelingen over een nieuwe cao ook niet praten over verbetering van arbeidsvoorwaarden.

TNT herkent zich niet in de kritiek van de bonden, laat een woordvoerster weten. ''We hebben het in onderzoek, meer kan ik er op dit moment niet over zeggen''.