De staking van de Duitse treinmachinisten kost spoorbedrijf Deutsche Bahn (DB) 100 miljoen euro per dag. Daarnaast ontstaat er een schade van nog eens 100 miljoen voor de rest van de Duitse economie. 

Dit stelde de advocaat van DB donderdagmiddag tijdens het kort geding tegen de staking dat dient voor de rechtbank in Frankfurt.

Het gaat om de grootste spoorwegstaking in de geschiedenis van DB. De werkonderbreking begon woensdag en moet volgens de vakbonden tot maandagochtend doorgaan. Volgens DB staat het zware middel van de dagenlange landelijke staking niet in verhouding tot de doelen van de vakbond.

Tijdens het meer dan vijf uur durdende kort geding lukte het het verschillende partijen niet om het eens te worden over een schikking. Rechter Ursula Schmidt had een schikkingsvoorstel gedaan, maar spoorwegbedrijf Deutsche Bahn (DB) en de machinistenvakbond GDL konden het niet eens worden over de technische details.

Nu de schikking is mislukt, doet de rechtbank mogelijk donderdagavond nog uitspraak over of de staking kan worden verboden. Het gerechtshof houdt zich gereed om donderdagavond nog een een mogelijk hoger beroep te behandelen.