Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lilliane Ploumen

Handelsmissie China levert half miljard aan orders op

Tijdens de handelsmissie van minister Ploumen (Buitenlandse Handel) naar China hebben Nederlandse bedrijven voor minstens een half miljard aan orders getekend.
Door ANP

De verwachting is dat de opbrengst de komende jaren "nog aanzienlijk verder oploopt". Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagochtend.

De in totaal twaalf contracten zijn getekend in uiteenlopende sectoren, zoals de scheepsbouw, telecom en de technologie. Ook zijn er verklaringen getekend voor intensieve samenwerking tussen China en Nederland.

Ploumen woonde onder meer de bekrachtiging bij van een grote deal tussen het Chinese technologieconcern SMIC en ASML uit Eindhoven. 

'Relatie intensiveren'

Minister Ploumen is blij met het resultaat: "Hiermee wordt weer eens aangetoond hoe belangrijk het is dat onze ondernemingen over de grenzen kijken." De bewindsvrouw bezocht tijdens de handelsmissie Shanghai en Peking.

Daar sprak ze onder anderen met de Chinese viceminister voor handel Zhong Shan. "We hebben beiden de wens om de relatie nog verder te intensiveren. Op het gebied van handel, maar ook op andere terreinen", aldus Ploumen.


Lees meer over:

Chinalilianne ploumen

Aanbevolen artikelen