Branchevereniging goede doelen wil salarisregels

Branchevereniging voor goede doelen VFI gaat de discussie over salarisregels voor interim-bestuurders opnieuw aanzwengelen. 

Dat zegt VFI dinsdag in reactie op berichtgeving van de Volkskrant.

De vereniging gaat het onderwerp in de komende bestuursvergaderingen bespreken. Op de ledenvergadering in december staat het onderwerp eveneens op de agenda.

De Volkskrant meldde dinsdag dat bij Make a Wish Nederland, dat wensen vervult van doodzieke kinderen, interim-bestuurder Fons van Rooij in vier maanden bijna 55 duizend euro verdiende.

De krant schreef dat er geen salarisregels zijn voor interimmers. Dit wordt bevestigd door VFI.

Scheve gezichten

VFI snapt dat de hoge salarissen voor scheve gezichten kunnen zorgen.

Daarom is de discussie over de salarissen weer open nu de situatie bij Make a Wish op straat ligt. "Make a Wish heeft overigens wel goed uitgelegd hoe ze aan het bedrag zijn gekomen. Maar het is zeker hierdoor dat we opnieuw gaan nadenken."

Volgens VFI is het wel lastig om regels op te stellen. De enige bestuurder is de andere niet, aldus een woordvoerder.

"Je kan bestuurders hebben die vanwege zwangerschapsverlof moeten invallen, of juist mensen die een reorganisatie starten. Waar leg je de lat dan? Dus ja, we willen nieuwe regels, maar we vragen ons af of de criteria die daarvoor moeten gelden eenvoudig af te spreken zijn."

De toezichthouder op de goede doelen, Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), zegt in een reactie dat het begrijpelijk is dat er discussie komt over de hoogte van salarissen, maar heeft verder geen mening.

Lees meer over:
VFI

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie