Ruim 5 weken na de serie kettingbotsingen op de A58 in Zeeland is alle blikschade afgehandeld. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars donderdag gezegd. 

Het precieze schadebedrag is niet bekend, maar het ''loopt in de miljoenen", aldus een woordvoerder. Bij de kettingbotsingen, die op 16 september in dichte mist gebeurden, waren 150 auto's betrokken.

Met 56 gevallen heeft verzekeraar ZLM in Goes veruit de meeste schade voor zijn kiezen gekregen. De Zeeuwse verzekeraar keerde bijna 250.000 euro uit aan vergoedingen voor materiële schade en heeft 22 aanvragen gekregen voor een letselschade-uitkering.

''Voor de afhandeling van dit ongeluk hebben de autoverzekeraars een speciale regeling getroffen. We betalen alle letselschade-uitkeringen zelf.

Normaal loopt dat via de gewone WA-verzekering, maar dan moet er een schuldige zijn aan te wijzen en dat is in dit geval niet vast te stellen. Ook betalen we kosten die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed", zegt Marinus Schroevers van ZLM.

Huishoudelijke hulp

Het gaat volgens hem om zaken als huishoudelijke hulp, reiskosten van en naar het ziekenhuis en vergoedingen voor mensen die door het ongeluk tijdelijk niet of minder kunnen werken en die daarvoor niet verzekerd zijn.

Al snel na het ongeluk spraken de verzekeraars af dat iedere gedupeerde zijn schade vergoed krijgt, ongeacht of hij een allriskverzekering had of alleen WA. Ook houden slachtoffers hun no-claimkorting. Ook handelen alle betrokken verzekeraars hun 'eigen' klanten af, zonder de schade onderling te verhalen.

Bij het mistongeluk vielen twee doden en een zwaargewonde. Nog eens 27 mensen liepen lichtere verwondingen op.