NEW YORK - De indices op Wall Street zijn dinsdag in het laatste uur gedaald na slechte vooruitzichten in de technologiesector en tegenvallende resultaten van chemieconcern DuPont en oliemaatschappij ExxonMobil. De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot op een stand van 10.089,24, een verlies van 47,19 punten of 0,47 procent.

Schermenbeurs Nasdaq, waaraan vooral veel technologiefondsen staan genoteerd, verloor 28,37 punten op 1730,31. punten. Dat is een verlies van 1,61 procent.

Nu waren het niet de telecombedrijven die hun stempel drukten op het beursverloop, maar twee zwaargewichten uit de oude economie die met tegenvallende kwartaalresultaten kwamen. DuPont zag de winst met 3,2 procent dalen tot 479 miljoen dollar. Dat was iets lager dan analisten hadden gehoopt. Op de beurs verloor het aandeel 3,26 procent op 44,84 dollar.

ExxonMobil

ExxonMobil zag de winst 58 procent zakken tot ruim 2 miljard dollar, vooral door de invloed van lagere olie- en gasprijzen. Op de beurs leverde het fonds 1,2 procent in op 41,35 dollar. De resultaten van Amerikaanse ondernemingen zijn volgens een handelaar over het algemeen zoals verwacht. De bedrijven zijn alleen voorzichtig met het geven van vooruitzichten.

"Alleen de waarde van technologiebedrijven maken beleggers voorzichtig. Er heerst veel scepsis. Niet alleen over de resultaten, maar ook over wat daar achter ligt."

De euro noteerde 0,8885 dollar in New York. De munt deed 0,8900 dollar aan het einde van de handel in Amsterdam.