FNV Bouw stemt wel in met de fusie die een grote vakbond FNV had moeten opleveren. De bondsraadsleden stemden er donderdag vrijwel unaniem mee in. 

De Bondsraad is het hoogste orgaan van FNV Bouw. Maandag stemden de leden in grote meerderheid al voor de vakbondsfusie.

De fusie gaat niet door omdat FNV Bondgenoten er niet aan wilde. De vereiste tweederdemeerderheid werd niet gehaald, bleek woensdag.

Toch werd besloten door te gaan met de stemmingen om een compleet beeld te krijgen. Het bestuur van de vereniging FNV neemt dat mee in zijn beraad hoe het nu verder moet.

De bedoeling was dat FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV Bouw, FNV Sport en de voormalige vakcentrale FNV samengevoegd zouden worden tot één grote, sterke vakbond.

FNV Bondgenoten hield die vernieuwing tegen nadat FNV Sport en Abvakabo FNV er eerder deze week wel mee in hadden gestemd. FNV Bouw heeft zich nu ook bij de voorstanders gevoegd. Vrijdag spreekt de ledenraad van FNV zich uit over de fusie.

Vertrouwen

''Hieruit blijkt opnieuw dat een zeer ruime meerderheid van de FNV vertrouwen heeft in de fusie'', zegt FNV-voorzitter Ton Heerts in reactie op het 'ja' van FNV Bouw.

''Een klein deel van de leden van FNV Bondgenoten vindt dat het te snel gaat. Morgen is het aan het ledenparlement om zich over de fusie uit te spreken. Hoe dan ook wil iedereen dat er snel een oplossing komt. Daarover zijn we ons nu aan het beraden'', aldus Heerts.

Heerts stelt dat er ''juridisch'' wel een ''paar knelpunten'' zijn. ''Maar je weet niet wat er morgen gebeurt''.

Na twee jaar voorbereiding is vakbondsfusie van de baan