De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 4,6 procent gegroeid op jaarbasis, de sterkste vooruitgang in 2,5 jaar. 

Dat blijkt uit een derde raming van het Amerikaanse ministerie van Handel die vrijdag werd gepubliceerd.

Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Bij een eerdere schatting werd nog een groei van 's werelds grootste economie gemeld met 4,2 procent.

In het eerste kwartaal van dit jaar liet de Amerikaanse economie nog een krimp zien met 2,1 procent. De economie werd toen flink ontregeld door ongebruikelijk bar en langdurig winterweer.

Investeringen

Volgens het ministerie is de sterkere groei te danken aan hogere investeringen door bedrijven in de Verenigde Staten. De bedrijfsinvesteringen gingen met 9,7 procent omhoog, terwijl eerder een toename werd gemeld met 8,4 procent.

De consumentenbestedingen in de VS klommen met 2,5 procent, een onveranderd cijfer in vergelijking met een eerdere raming. De consumentenuitgaven zijn goed voor ruim twee derde van de Amerikaanse economie.

Economen verwachten in doorsnee dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van dit jaar met gemiddeld 3 procent zal groeien.