De afgelopen maanden zijn meer 50-plussers met een werkloosheidsuitkering aan het werk gekomen.

In de periode juli-augustus vonden 10.584 werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering een baan, 31 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit blijkt uit de dinsdag gepubliceerde barometer 50-plus van uitkeringsinstantie UWV. Hieruit blijkt dat 50-plussers momenteel vooral werkzaam zijn in de zorg en bij de overheid.

Jongeren daarentegen zijn veel vertegenwoordigd in de handel en horeca.

Praktijkopleiding

Nog altijd zaten 191.500 50-plussers in juli-augustus in de WW. Veel van hen investeren volgens het UWV in zichzelf door het volgen van een opleiding. Een op de vijf studenten van een praktijkopleiding is 50 jaar of ouder.

''Het aantal 50-plussers dat met een nieuwe baan uit de WW komt, groeit bovengemiddeld. Dat is fantastisch voor de mensen die weer aan het werk kunnen. Maar voor veel oudere werkzoekenden is er nog geen reden om feest te vieren'', laat minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) bij de barometer weten.

Hij noemt het sociaal onaanvaardbaar en economisch onverantwoord om oudere werkzoekenden langdurig aan de kant te laten staan. ''Ik voel het als mijn plicht om me voor deze 50-plussers in te blijven zetten'', aldus de minister.