Griekenland heeft geen extra steunpakket nodig van de overige eurolanden. Dat zei premier Antonis Samaras dinsdag in Berlijn na een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. 

In juni gaf de Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble nog aan dat Griekenland wel een derde pakket nodig heeft.

Samaras zei in februari al dat Griekenland geen extra steun nodig heeft. Hij benadrukte dinsdag dat Griekenland 'weer op zijn eigen benen kan staan'.

Ook kondigde hij nieuwe hervormingsplannen aan die ervoor moeten zorgen dat het economisch herstel voorloopt op de eisen die de eurolanden hebben gesteld.

Steunpaketten

Sinds 2010 kreeg Griekenland twee steunpakketten toegekend van in totaal 237 miljard euro. De betalingen van de eurolanden stoppen eind dit jaar en de steun van het IMF vervalt in 2016.

Deskundigen verwachten dat de Griekse economie zich na zes jaar gaat herstellen. De Griekse economie groeit dit jaar voor het eerst sinds de crisis.

De economie is echter nog steeds een kwart kleiner dan zes jaar terug en de werkloosheid bedraagt nog steeds 27 procent.