DEN HAAG - In de vleessector is in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Volgens een FNV-onderhandelaar krijgen werknemers over een periode van 1,5 jaar een loonsverhoging van 5 procent. Ook zijn de werkgevers en de bonden een erkenningsregeling overeen gekomen, die ervoor moet zorgen dat malafide uitzendbureaus in de sector worden aangepakt.

De circa 17.000 werknemers in de vleessector krijgen op 1 juli 3 procent loonsverhoging, op 1 januari 0,5 procent en op 1 juli volgend jaar nog eens 1,5 procent.

FNV Bondgenoten is zeer tevreden met de erkenningsregeling. "Onder de uitzendbureaus is veel kaf onder het koren. Voortaan mogen alleen nog die bedrijven die zich aan alle wettelijke bepalingen houden, personeel leveren", aldus de onderhandelaar. Ook komt er een onderzoek naar de werkdruk in de sector.

Over de loonsverhoging is de FNV gematigd tevreden, maar "er zat absoluut niets meer in, we hebben dit voor de poorten van de hel weggesleept", aldus de onderhandelaar.