Een internationale onderneming gaat voor ''honderden miljoenen'' investeren in de Eemshaven. Welk bedrijf dat is wordt dinsdagochtend bekendgemaakt. Daarbij is ook minister Henk Kamp van Economische Zaken aanwezig.

Groningen Seaports heeft maandag een persuitnodiging verstuurd voor een bekendmaking waar ook minister Henk Kamp van Economische Zaken aanwezig is.

Het gaat volgens Seaports om een investering die niet alleen voor Noord-Nederland maar ook (inter)nationaal van groot belang is. Een internationale onderneming gaat voor ''honderden miljoenen'' investeren in de Eemshaven. De investering is ook ''zeer goed voor de werkgelegenheid'', zei een woordvoerster van havenexploitant Groningen Seaports maandag.

Bij de investering zijn ook Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), Provincie Groningen en de Gemeente Eemsmond betrokken.

Apple

Om welk bedrijf het gaat en wat het gaat bouwen in de Eemshaven, wordt dinsdagochtend om 9.30 bekendgemaakt op een persbijeenkomst. Volgens onbevestigde berichten gaat het om het Amerikaanse technologiebedrijf Apple en de bouw van een datacenter.

Eind vorig jaar berichtte het Dagblad van het Noorden al dat Apple zou willen investeren in het gebied. Daar staat nu al een groot datacentrum van Google.

De Eemshaven is een belangrijke plek voor het internet omdat er in de buurt een belangrijke transatlantische glasvezelkabel binnenkomt, waardoor er veel bandbreedte beschikbaar is. Ook beschikt de Eemshaven over een energiecentrale en een aardig groot windmolenpark waardoor het over een stabielere energievoorziening beschikt dan de Randstad.

De woordvoerder van Groningen Seaports wil niet ingaan op het gerucht dat het om Apple zou gaan.