Het plan moet het dreigende faillissement van de onderneming afwenden

UTRECHT - Automatiseerder
Landis

Het water staat Landis aan de lippen. Op 12 april gaven de banken Landis een adempauze van tien dagen om met een reddingsplan te komen. Toen leken de salarissen over april niet te kunnen worden betaald, maar een woordvoerder meldt dat dit inmiddels wel is gebeurd.

Verder heeft de Belastingdienst een zogeheten bodembeslag gelegd. De dienst krijgt als een van de eerste schuldeisers geld als Landis op de fles gaat.

De banken hebben een lopende financieringsovereenkomst opgezegd, omdat de balanspositie van Landis te onevenwichtig is geworden. Het eigen vermogen bedraagt circa 24,4 miljoen euro. Daar staat voor miljoen euro aan leningen tegenover.

De problemen bij Landis zijn ontstaan door de straffe tegenwind in de telecomsector. Verder zag het Zuid-Afrikaanse Datatech onlangs af van de koop van de distributieactiviteiten van Landis. De verkoop is cruciaal voor het voortbestaan van Landis. Volgens de zegsman van Landis is de onderneming nog altijd in gesprek met Datatech over de verkoop. Ook andere partijen hebben belangstelling.