De Autoriteit Consument & Markt stelt haar oordeel over de postzegelprijs voor 2015 nog even uit. Omdat de postregeling van de overheid onlangs gewijzigd is, kost het meer tijd om tot een definitief oordeel te komen.

Dat maakte de toezichthouder vrijdag bekend. Waarschijnlijk neemt ACM in november pas een besluit.

PostNL wil de prijs van postzegels verder verhogen, liet het bedrijf begin deze maand weten. Maar daarvoor is PostNL wel afhankelijk van de speelruimte die hij krijgt van de ACM.

De hogere postzegelprijs moet het bezorgbedrijf helpen de krimp van de postmarkt te compenseren. In dat kader werd de prijs van de postzegel begin dit jaar al met 4 cent verhoogd naar 64 eurocent. Anderhalf jaar geleden kostte een zegel voor de binnenlandse post nog 0,54 euro.

Naar verwachting komt ACM in november alsnog met het oordeel. PostNL moet daarvoor wel eerst extra informatie aanleveren, zodat de toezichthouder het nieuwe systeem voor kostentoerekening kan toetsen aan de wet. Daarna kan PostNL pas een definitief voorstel voor de postzegelprijs doen. Mocht ACM de hele procedure niet op tijd afgerond hebben, dan geldt een overgangsregeling. Op basis van deze regeling kan PostNL ook nu al een tijdelijk tariefvoorstel doen.