Vakbond ACP ziet gevaar in onbetaalde overuren recherche

Dat rechercheurs geen geld meer krijgen voor hun overwerk, heeft grote gevolgen voor de veiligheid. 

Dat zegt politievakbond ACP maandag. De bond reageert daarmee op een aankondiging van de politie in Amsterdam op zondag. Het korps zal overuren voorlopig in vrije tijd uitbetalen, omdat het geld op is.

Door het uitbetalen in vrije tijd is er minder capaciteit en neemt de werkdruk toe, stelt ACP. Daardoor is de gezondheid van politiemensen en de veiligheid van burgers in het geding, zegt vicevoorzitter Wiep van der Pal. "Er is altijd meer werk dan tijd", zegt Van der Pal op de website van de bond.

"Uren opnemen in tijd betekent dat anderen weer overuren maken", gaat de vicevoorzitter verder. "En ondertussen wordt de druk alleen maar groter. Het kan niet anders dat zaken stuk gaan lopen. Met andere woorden: de operatie loopt gevaar."

Aandacht

De vakbond gaat het probleem onder de aandacht brengen van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). "In het regeerakkoord is geld voor de politie toegezegd. Het kan dus niet waar zijn dat er onvoldoende geld is voor de uitbetaling van overuren", aldus van der Pal.

Amsterdam is al door een groot deel van het overurenbudget heen door het aantal grote politieonderzoeken in de stad. Rechercheurs werken vaak buiten de normale uren aan bijvoorbeeld liquidatiezaken. Leden van de vakbond zijn erg gefrustreerd door het nieuws.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie