BAM heeft naar verwachting in de eerste helft van dit jaar, vóór belastingen, quitte gedraaid. 

Dat maakte het bouwbedrijf maandag bekend in een handelsbericht, dat werd ingegeven door de uitzonderlijke koersbeweging van het aandeel BAM afgelopen vrijdag.

BAM stond vrijdag de hele dag in de min, maar kelderde in het laatste handelsuur zonder direct aanwijsbare reden 17 procent.

Het bedrijf gaf maandag ook aan dat de omstandigheden bij twee infraprojecten, die begin juli aanleiding waren voor een winstwaarschuwing, ''stabiel en ongewijzigd'' zijn.

De onderneming voldeed per 30 juni aan alle bankconvenanten. Op 21 augustus presenteert BAM de volledige halfjaarcijfers.

Verliezen

BAM waarschuwde begin juli dat in het tweede kwartaal circa 75 miljoen euro aan verliezen moest worden geboekt op grote projecten. Die verliezen ontstonden door een verslechtering van een al verliesgevend project in Duitsland en onverwachte problemen bij een infraproject in Groot-Brittannië.

Het bouwbedrijf liet bij die waarschuwing weten later dit jaar een nieuw kostenreductieprogramma op te zetten, dat eind 2015 ten minste voor 100 miljoen euro aan besparingen moet leveren. Ook past de onderneming een programma toe om het werkkapitaal voor het einde van 2015 met zeker 300 miljoen euro te verbeteren. Het bedrijf liet maandag weten dat die doelen ongewijzigd zijn.

Door de reactie van het concern maakte het aandeel maandagochtend het koersverlies van vrijdag bijna goed met een winst van 13 procent van de start van de handelsdag.