AMSTERDAM - Philips heeft samen met de Belgische biergigant Interbrew een thuistap ontwikkeld. Philips hoopt dat deze thuistap, met de naam Perfect Draft, net zo'n succes zal worden als de Senseo. Er zijn inmiddels zeven miljoen Senseo's over de toonbank gegaan.

De Perfect Draft komt half november in de winkel te liggen, zo meldt de Telegraaf. De verkoopprijs zal ongeveer 199 euro bedragen.

De bierdrinker kan met de Perfect Draft nog bij de introductie alleen het bier van Interbrew (Jupiler, Stella Artois) drinken. De vaatjes voor de Perfect Draft zijn namelijk groter (6 liter) dan de vaten die passen in de Beertender (4 liter) van Heineken en Krups. De vaatjes van Interbrew komen voor 14,99 euro in de schappen.

Het is de bedoeling dat in de toekomst ook het 'Nederlandse' bier Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom vaatjes voor de Perfect Draft gaan ontwikkelen. Bavaria heeft een eigen tap: de Bavaria Biertap.

Ook heeft de Perfect Draft een kleurenscherm waarop aangegeven wordt hoeveel bier er nog in het vaatje zit en wat de temperatuur is van het gerstenat.