Prijsvechter Dobrolet, een volle dochter van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot, houdt voorlopig zijn toestellen aan de grond vanwege de Europese sancties tegen Rusland.

Dat maakte het moederbedrijf zondag bekend.

Volgens Aeroflot hebben meerdere Europese partijen laten weten geen diensten meer aan Dobrolet te leveren vanwege de uitgevaardigde beperkingen. Leasecontracten en overeenkomsten voor reparatie, onderhoud en verzekeringen werden opgezegd.

Ook ontvangt de Russische maatschappij geen actuele luchtvaartinformatie meer. "Gezien de ongekende druk die wordt uitgeoefend, heeft Dobrolet geen andere keuze dan vluchten en de verkoop van tickets op te schorten", stelt het bedrijf.

Jong bedrijf

Vanaf zondag middernacht (lokale tijd) staan de kisten van Dobrolet aan de grond. Het bedrijf voert pas sinds dit jaar vluchten uit. Het bedrijf mikt op een groei naar 10 miljoen passagiers binnen vijf jaar.

Eind vorige maand werd Dobrolet door de Europese Unie op de zwarte lijst gezet, samen met Russian National Commercial Bank en wapenfabrikant Almaz-Antey.

Overzicht sancties EU tegen RuslandDossier vliegramp 'Gevolgen sancties Rusland niet te overzien' | Sancties moeten Poetin op knieën dwingen