Domino's Pizza wil de komende jaren flink uitbreiden in Nederland. De pizzaketen opende 30 juli zijn 150e vestiging in Alphen aan den Rijn en verwacht dit jaar nog minimaal tien winkels in ons land te vestigen.

De komende jaren komen daar nog eens 25 tot 30 per jaar bij, verwacht directeur André ten Wolde van Domino’s Pizza Nederland.

De Amerikaanse formule, die in 1989 voet op de Nederlandse markt zette, groeit daarmee ruim 10 procent per jaar in ons land. Vooral de afgelopen twee jaar groeide Domino’s Pizza hard, met zo'n 17 vestigingen per jaar. In 2010 waren er 104 winkels in Nederland, in 2013 146.

Domino's Pizza opereert in meer dan 11.000 winkels in ruim 70 landen. Nederland staat met 150 winkels nu op de 11e plaats in de lijst van landen met meeste vestigingen. Bovenaan staan de VS met bijna vijfduizend winkels.

Marktleider

De omzet in Nederland bedroeg in 2010 ruim 37 miljoen euro, in 2013 was dat toegenomen tot 57 miljoen. Op dit moment is Domino’s marktleider in de thuisbezorgmarkt in 38 landen, waaronder Engeland, Australië, Frankrijk en Nederland.

De voornaamste reden dat steeds meer Nederlanders hun pizza bij Domino's bestellen is volgens Ten Wolde de snelle bezorging. ''In Nederland bezorgen we gemiddeld binnen 21 minuten na ontvangst van de bestelling.''

Doel is om nog sneller te bezorgen. ''Om dat in een groot gedeelte van Nederland te bewerkstelligen, zullen we in de komende vijf tot zes jaar moeten groeien naar driehonderd vestigingen in Nederland'', voorziet Ten Wolde.