Om een wereldwijde innovatieslag te kunnen maken, waren stevige reorganisaties bij technologiebedrijf HP niet te vermijden.

Dat zegt Rob Idink, country manager Printing en Personal Systems bij HP, in een interview met NUzakelijk.

Sinds 2012 werden bij HP Nederland meer dan zeshonderd banen geschrapt. Deze kostenbesparingen waren nodig om een nieuwe weg in te slaan, legt Idink uit. "Er wordt in onze markt enorm snel en veel geïnnoveerd. Bij HP heerste het besef dat we een belangrijk veranderingstraject moesten doorlopen."

Snijden in het personeelsbestand was hierbij niet te vermijden. Om middelen vrij te spelen voor innovatie moest de organisatie eenvoudiger worden gemaakt, legt Idink uit. "We hebben nu minder managementlagen en een gereduceerd personeelsbestand."

Vooral in de takken waar automatisering snel om zich heen grijpt, zoals systeembeheer, liet HP personeel afvloeien. Dat gaf de ruimte om de komende jaren nadrukkelijker op groeimarkten in te zetten, zegt Idink. "In cloud computing, security, mobiliteit en big data zien we grote groeikansen. Daar investeren we extra in."

Ook design staat de afgelopen jaren nadrukkelijker op de agenda bij de marktleider op de Nederlandse computermarkt. "De gevoeligheid voor 'cool products' heeft een enorme vlucht genomen. De urgentie om op dat vlak aan te haken was hoog. Daar hebben we veel energie in gestoken."

Lees het complete interview op NUzakelijk