MADRID - Het Spaanse bouwconcern Actividades de Construccion y Servicios (ACS) heeft een belang van 23,5 procent gekocht in zijn branchegenoot Dragados. ACS kocht het belang voor 900 miljoen euro van de Banco Santander Central Hispano (BSCH), zo is vrijdag bekendgemaakt.

Het Spaanse Dragados nam kortgeleden het Nederlandse bouwconcern HBG over voor 756 miljoen euro. ACS noemde de aankoop van het belang in Dragados een strategische investering. Het is niet de bedoeling aan te sturen op een fusie, zeker niet in de komende maanden, zo liet het concern weten.

De bank BSCH maakt met de verkoop van zijn belang voor 900 miljoen euro een boekwinst van 534 miljoen euro. Zij houdt een belang van 0,5 procent in ACS.

Het bouwconcern ACS heeft 27.000 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van ongeveer 3 miljard euro. Florentino Perez, een van de rijkste mannen van Spanje, leidt de onderneming. Hij is ook voorzitter van de voetbalclub Real Madrid.

Vrijdagmorgen mocht er op de effectenbeurs in Madrid niet worden gehandeld in de aandelen ACS en Dragados. Toen de stukken weer in de notering kwamen, was Dragados bijna 22 procent hoger op 17 euro. ACS was daarentegen 6 procent lager op 29,20 euro.

Volgens analisten betaalt ACS te veel voor het belang in zijn concurrent. De 22,20 euro per aandeel die het neertelt, is bijna 60 procent hoger dan de slotkoers van Dragados donderdag.

/ECONOMIEDragados neemt HBG over