Een salarisverhoging voor de honderd hoogste managers bij ABN AMRO heeft kwaad bloed gezet binnen de organisatie. 

Dat melden bronnen bij de bank aan het Financieele Dagblad (FD). ABN AMRO verhoogde de salarissen met twintig procent om het bonusplafond te compenseren.

Tientallen werknemers van de bank gaven bestuursvoorzitter Gerrit Zalm volgens het FD 'de wind van voren' in reacties op een interne weblog van Zalm, waarin hij de verhoging toelicht.

"Ik kan u verzekeren dat iedere cao-werknemer zou tekenen voor zo'n structurele verhoging om vervolgens van alle variabele beloningen af te zien", luidt een van de reacties volgens de krant.

Top

Medewerkers onder de top honderd kunnen in praktijk niet meer dan negen procent bovenop het vaste salaris verdienen, aldus het FD.

De onvrede zit met name in de afdelingen retail en private. De zakentak is wel te spreken over de verhoging omdat ABN daar door de verhoging de concurrentie om personeel aankan met internationale banken.

De medewerkers die geen verhoging hebben gehad ondervinden mogelijk extra hinder van de maatregel omdat zij worden beoordeeld op klanttevredenheid. Die tevredenheid is door de salarisverhoging negatief beïnvloed, denken zij.