De omstreden interim-adviseur Maarten van der Vorst heeft ook de eerste helft van dit jaar nog werkzaamheden verricht voor het Kennemer Gasthuis in Haarlem.

Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt donderdag een bericht hierover van RTL Nieuws.

Woensdag werd bekend dat Van der Vorst vorig jaar ruim 382.000 euro van het ziekenhuis kreeg voor zijn werkzaamheden als interim-adviseur.

Dit terwijl interim-bestuurders sinds vorig jaar maximaal 230.000 euro mogen krijgen, om excessieve beloningen in de semipublieke sector tegen te gaan.

Het ziekenhuis heeft de regels omzeild door Van der Vorst niet als interim-bestuurder, maar als interim-adviseur aan te nemen. Voor adviseurs gelden de regels namelijk niet.

Verantwoording

Van der Vorst was de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment en het is hem gelukt het ziekenhuis weer financieel gezond te maken, verdedigde het Kennemer Gasthuis zich woensdagavond na alle commotie.

Hij werkte, ook in zijn rol als adviseur, afgelopen halfjaar nog aan een paar losse projecten, laat een woordvoerder van het ziekenhuis donderdag weten. Hoeveel hij daarvoor kreeg, wil zij donderdag niet zeggen. "Daar verantwoorden wij ons volgend jaar over", verwijst ze naar het jaarverslag van dit jaar dat in 2015 verschijnt.

In het kielzog van Van der Vorst is een reeks andere duurbetaalde interim-managers bij het ziekenhuis binnengekomen, meldt RTL Nieuws verder. Zo zou een financieel stafdirecteur zijn vervangen door een interimmer. Het ziekenhuis heeft hier niet direct een reactie op paraat. "We gaan er commentaar op geven, maar dat stemmen we eerst af."

Een overzicht van de totale kosten voor interim-managers wil de woordvoerder donderdag in ieder geval niet geven. Dat kostenplaatje komt volgens haar te staan in het jaarverslag over vorig jaar, dat eind dit jaar klaar moet zijn.