Energieconcern Eneco gaat particulieren de mogelijkheid geven om te investeren in een windmolenpark. Het bedrijf wil in totaal 10 miljoen euro aan obligaties in een Brabants windpark verkopen.

Een woordvoerder van Eneco vertelt tegenover NU.nl dat het gaat om de grootste emissie van obligaties voor Nederlandse windmolens.

Hij benadrukt dat investeerders geen klant hoeven te zijn of te worden bij Eneco om een obligatie te kunnen kopen.

In totaal zijn er 400.000 obligaties beschikbaar van elk 25 euro. De minimale rente is 2,5 procent, hoewel dit kan oplopen tot 3,5 procent als de wind harder waait.

Eneco verkoopt per persoon maximaal honderd obligaties, om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. De looptijd van de obligaties is vijf jaar.

Draagvlak

De verkoop van de obligaties is ook bedoeld om draagvlak te creëren onder de bevolking. "Niet iedereen is blij met windmolens", legt de voorlichter uit. Met een obligatie hebben mensen een financieel belang om windenergie meer te steunen.

Met de verkoop van de obligaties kan Eneco ook een lening aflossen voor het windpark. "Hierdoor komt er sneller geld vrij dat opnieuw geïnvesteerd gaat worden in duurzame windenergieprojecten", aldus het concern.